Pages

Suka tak???

Saturday, December 29, 2012

Rindu Waktu Sekolah...#OhCrab


Assalamualaikum dan selamat-selamat sahaja aku ucapkap kepada pembaca-pembaca sekalian. Seperti yang korang tau, hari ini adalah hari-hari terakhir di dalam minggu study week (study weak pun boleh). Ber'dasar'kan lautan biru dan pengalaman aku sepanjang bergelar 'pelajar' ni, time study week ni la student paling banyak tengok movie, banyak tido, dan mengabaikan tanggungjawab mereka di mana mereka seharusnya study. Dimanakah silapnya?? Pelajar kah?? Final exam, lecturer masukkan dari week 1 hingga week 14 kah?? 

Cukuplah dengan propaganda itu. aku sebenarnya nak berkongsi, berbincang serta melontarkan perasaan aku je. Tengah selak-selak nota, teringat pula zaman sekolah menengah dulu. Tingkatan 5 la paling fun sekali. Macam-macam ragam dibuatnya. Tiap kali teringat, mesti aku tergelak sorang. Korang tengok la buku nota aku. Memang mengimbau kenangan zaman persekolahan, nostalgic gitu. 


Kat sini aku nak kongsikan sedikit aktiviti ketika aku disekolah;
a) Kena ketuk ketampi seratus kali
b) Kena lempang
c) Ponteng paper biologi sejam
d) Tidur time SPM-paper Addmath,Biology,Chemistry-setiap subjek sejam
e) Ponteng sekolah dalam ladang
f) Kena marah tu memang common issue

Cerita ni la aku duk ulang-ulang bercerita dengan member aku.haha. Yang penting sekarang kena looking forward to the future. Tinggalkan yang keruh2 tu.haha. Member sekelas pun dah ramai yang bekerja. Siap ada yang dah kahwin pula tu. Yang mana dah kerja tu pun dah beli kereta sendiri. Aku mampu tengok je la, nak beli kang takut tak makan je nanti. Kalau di ajak naik, baru la naik. Dapat la merasa naik kereta baru. Aku ni pula masih terkapai-kapai lagi. Masa depan pun kabur-kabur. Entah jadi apa la 5 tahun lagi. 


Hari ni aku tukar angin sikit, study di library faculty aku. Padahal kat bilik tak ada elektrik sekali dengan internet lembap. Tu yang datang sini. Kat dalam ni sejuk, internet pun laju, tu yang boleh update blog.haha. Ni pun 1st time aku study sini. Memang lain la produktiviti study kat sini dengan study kat bilik. Kurang gangguannya dan godaannya untuk tidur. 


Sebelum aku akhiri penulisan aku ni, aku nak tunjuk la gambar anak sedara aku ni. Baru sebulan kot kalau tak silap la. Namanya Rayyan Raziq tu pun kalau aku tak silap la.haha. Bukan apa, sejak kebelakang dan kedepan ini aku makin pelupa. Tak tahu di mana puncanya. Aku mintak maaflah kalau terjumpa kat mana-mana tak ingat korang ye. Silalah tegur-menegur ye nanti.

1 comment:

  1. mail!! kau selalu ponteng time biologi..! aku ingat! haha..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...