Pages

Suka tak???

Tuesday, March 15, 2011

Study vs Cinta !@#$

Semenjak, duamenjak, bermenjak-menjak ni, aku perasan banyak kawan-kawan aku menge'post' status yang menggambarkan mereka marah dengan pasangan mereka. Tapi tak tahulah kalau mereka marah dekat kucing ke, kat public toilet ke, kat pak cik bawak bas ke dan macam-macam lagi la. Sebagai bukti untuk pembaca yang dihormati, aku akan tunjukkan beberapa contoh status yang aku sempat nak perolehi.

Antaranya;

>hati-hati dengan org yg namenye...
"LELAKI"...

>hancur harapanku...;(

>ahh..aku bnci kau!! (>__<)

>k.e.s.a.k.i.t.a.n

(sumber; facebook.com)

Ni lah antara kesan-kesan yang kita dapat lihat. Kenapa perlu terseksa?
Bagi aku la, masa kita study ni baik kita fokus je untuk ke hadapan. Sebab kalau bercinta masa tengah study ni, kebanyakannya susah nak berkekalan hingga akhir hayat (TAHNIAH kepada yang berjaya). Jadi dah tentu banyak perkara kita dah bazirkan. Contohnya, masa dah tentu la, wang ringgit, komitmen kepada pasangan lagi, dan yang paling penting adalah perasaan. Marah,gembira,sedih,tawa,suka,duka,riang,muram,percaya,curiga. Korang tak penat ke? Tu belum yang mana dah terlanjur. Lagi la, nak menyesal pun tiada gunanya lagi.

Aku bangkitkan persoalan ini bukan nak menyakiti hati mana-mana pihak. Cuma ingin meluahkan luahan hati kepada korang semua. Harap-harapnya korang sentiasa bahagia dan bersamalah kita mengurangkan penggunaan polystyrene.

Serangkap pantun khas untuk pembaca:

Lain keadaan, lain pilihan.
Lain orang, lain alasan,



8 comments:

  1. hehe....x mampu la...buku x lekat kt tangan pun....

    ReplyDelete
  2. haha..stuju :)
    ptot..enjoy jaaa skrg neyh..
    lepak suda ^^

    ReplyDelete
  3. huh..laki jugak yg kena...
    hehe

    ReplyDelete
  4. hidup hanya skali!~ ^^
    time study la nk happy2...

    ReplyDelete
  5. sirapmerah: tau xpe...study hard,play harder....
    izzudin: sory din...nk wat cmne,nnt kaum hawa serang aku...haha
    mella: eh...power la ko mella....aku time study slalu je stress...hehe

    ReplyDelete
  6. kalau ramai berpandangan macam ni bagus juga...

    ReplyDelete
  7. nnt dh kahwin bru la bercinta....hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...